Ga de grootste uitdagingen aan met het nieuwe Polar Grit X outdoor multisporthorloge

Polar Grit X, functionele outdoor multisporthorloge

Geen paniek, 100% Snow staat nog steeds voor 100% wintersport. Maar wanneer Polar - toch al veertig jaar toonaangevend in draagbare sport- en fitnesstechnologie - uitpakt met hun nieuwste aanwinst, zitten wij graag mee op de eerste rij.

De Polar Grit X is speciaal ontworpen voor outdoor-liefhebbers, met een robuust, lichtgewicht ontwerp, ultra-lange batterijduur en geheel nieuwe Smart Coaching-functies. Of je nu op een berg staat of je thuis oefent ter voorbereiding op een nieuw avontuur: Polar Grit X biedt je alle essentiële ingrediënten om de grootste uitdagingen te doorstaan.

De Polar Grit X is een lichtgewicht outdoor multisport-horloge met lange batterijduur en nieuwe functies zoals Hill Splitter, weersvoorspellingen en routebegeleiding.

Onbezorgde avonturen

Polar Grit X is ontworpen conform de militaire standaard MIL-STD-810G en kan de zwaarste omstandigheden aan. Met slechts 64 gram is het horloge ongelooflijk licht, zonder in te leveren op batterijduur. De batterij gaat tot veertig uur mee in volledige trainingsmodus en zelfs tot honderd uur met verschillende energiebesparende functies: perfect voor lange avonturen zoals een fikse ski- of splitboardtocht.


Het begrijpen van en anticiperen op de intensiteit van variabel terrein is de belangrijkste uitdaging voor outdoor sporters. De nieuwe Hill Splitter™-functie detecteert automatisch of je bergop of bergaf gaat. Gedetailleerde prestatie-informatie na elke sessie biedt diepgaande inzichten in de intensiteit van je sessie en hoe je je snelheid in diverse stadia aanpast voor een meer gestructureerde training.


Daarnaast is consistente inname van voeding en vocht cruciaal om de zwaarste sessies effectief en met plezier te doorstaan. Polar’s FuelWise™ slimme voedingsassistent biedt op maat gemaakte, automatische herinneringen die je helpen bij het behouden van het juiste niveau van hydratatie en voedingsstoffen gedurende lange sessies.


Andere nieuwe functies van de nieuwe Polar Grit X zijn de integratie met Komoot voor routeplanning en –begeleiding en tweedaagse weersvoorspellingen, voor het ter plekke aanpassen van plannen wanneer weerscondities veranderen.

“Polar creëerde 40 jaar geleden ’s werelds eerste fitnesswearable,” zegt Tomi Saario, CEO van Polar Electro. “Als pioniers worden we meer dan wie dan ook in deze industrie gebruikt in wetenschappelijke studies. Accuratesse, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid staan centraal bij alles wat we doen. We zijn trots dat we decennia aan expertise en inzichten nu hebben kunnen samenbrengen in Polar Grit X, als het ideale trainingsmaatje voor fans van fitness en outdoor-avonturen.”


Polar Grit X beschikt ook over diverse Polar’s Smart Coaching-functies:


Jurgen Groenwals